Tomate farcie








In mijn jeugd aten we thuis regelmatig tomate farcie, oftewel gevulde tomaten. Ook nu maak ik het af en toe klaar, maar dan zonder vleesgehakt. Nog steeds overheerlijk én met dat vleugje nostalgie.
1 uur uur 10 minuten minuten
Moeilijkheid
Makkelijk
Ja
Allergenen
Nee
Invriesbaar
Nee
Ja
Ingrediënten
voor 4 personen
- 8 grote tomaten
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1 el plantaardige olie
- 1 courgette
- 10 g verse peterselie
- 400 g Greenway gehakt of ander plantaardig rauw gehakt
- 0,5 kl tijm
- peper
- zout
- 2 el plantaardige olie
- Gekookte aardappelen of puree
Benodigheden
- Oven
- Koekenpan
Bereiding
voor 4 personen
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180℃.
- Snijd de bovenkant van de tomaten (het hoedje) af en zet even opzij. Hol de tomaten uit door het vocht en de zaadjes eruit te scheppen met een lepel of met je handen.8 grote tomaten
- Snijd de ui en knoflook fijn en stoof die een paar minuten aan.1 ui, 2 teentjes look, 1 el plantaardige olie
- Rasp de courgette en pers het vocht eruit.1 courgette
- Meng de courgette met de gebakken ui, look, fijngehakte peterselie, het rauwe gehakt en de tijm. Kruid met peper en zout naar smaak.10 g verse peterselie, 400 g Greenway gehakt, 0,5 kl tijm
- Vul de uitgeholde tomaten met het gehaktmengsel en zet er het hoedje van de tomaat weer bovenop.
- Schik de opgevulde tomaten in een ovenschaal en besprenkel ze met wat olie. Kruid af met peper en zout.peper, 2 el plantaardige olie, zout
- Bak de gevulde tomaten ca. 30 minuten in de oven.
- Dien op met gekookte aardappelen of puree.Gekookte aardappelen of puree

Paul Florizoone
Paul Florizoone staat bekend als de man achter het Belgische veggie & plant-based merk Greenway. Vroeger hield Paul van een goed stuk vlees, tot hij door Azië trok en noodgedwongen de vegetarische keuken moest verkennen. Al snel merkte Paul dat hij het vlees helemaal niet miste, integendeel/ toen hij terug naar België kwam, besloot Paul dan ook om vaker plantaardig te eten. En omdat hij zelf zo enthousiast was over de vegetarische keuken, wilde hij die ook aan zo veel mogelijk Belgen laten proeven: het begin van een mooi verhaal.Â
Abonneer
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties