Elisabeth

Frisse salade met spruitjes

Mosterd en spruitjes: twee handen op één buik! Gooi daar nog wat rode bietjes, appel, hazelnoten en peterselie bij en je hebt een lekker frisse salade. Grote spruiten hebben iets meer een koolsmaak dan de kleinere. Mag de salade iets vullender? Voeg nog wat extra cannellini bonen of kikkererwten toe, deze zijn neutraal van smaak, maar zullen wat meer body aan je salade geven. En/of een stukje geroosterd brood erbij, is ook al tijd een goed idee.

20 minuten

Moeilijkheid

Makkelijk

Invriesbaar

Nee

Ingrediënten

voor personen

  • 300 g spruitjes
  • 1 stengel selder
  • 1 appel
  • 1 rode biet
  • 1 handvol geroosterde hazelnoten
  • 1 handvol cranberry’s
  • 1 busseltje platte peterselie
  • 1 blik cannellini bonen of kikkererwten optioneel
  • Enkele sneden volkoren brood optioneel
Vinaigrette
  • 2 el graanmosterd
  • 3 el plantaardige olie
  • 1 el agavesiroop
  • 1 el appelazijn

Benodigheden

Bereiding

voor personen

  • Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
    300 g spruitjes
  • Stoom de spruitjes in 10-15 minuten beetgaar. Je kan ze zowel warm, lauw als koud bij de rest van de groentjes eten.
    300 g spruitjes
  • Snij de selder, appel, rode biet en peterselie fijn en hussel door elkaar.
    1 stengel selder, 1 appel, 1 rode biet, 1 busseltje platte peterselie
  • Hak de hazelnoten in kleinere stukjes en snij (of knip) de cranberry's eventueel nog in twee. En strooi over de salade.
    1 handvol geroosterde hazelnoten, 1 handvol cranberry’s
  • Neem een apart kommetje en meng de graanmosterd, plantaardige olie, agavesiroop en appelazijn. Giet deze vinaigrette over de salade.
    2 el graanmosterd, 3 el plantaardige olie, 1 el agavesiroop, 1 el appelazijn
Elisabeth

Elisabeth

Elisabeth is psychologe, mama van twee en eco-blogger. Sinds 2013 inspireert ze mensen met plantaardige receptjes en eco-tips. Daarnaast schreef ze het boek: Planteneters, een boek over duurzaam opvoeden, inclusief een hoop vegan recepten.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kris
2 jaren geleden
Waardering :
     

Heerlijk gerecht met zalige dressing. Wel witloof ipv selder en rozijnen ipv cranberries gebruikt. Maak ik zeker nog eens!

18B1B0FD-1B48-43AA-AF1A-D4D7AC7761A0.jpeg
Tine
2 jaren geleden
Antwoord aan  Kris

Super!!! Klinkt en ziet er goed uit 🤩