Ellen

Bloemkoolsteak

Dit gerecht valt tijdens onze barbecues erg in de smaak. Je maakt bloemkool hier eens op een totaal andere manier dan je gewend bent. Heerlijk op de barbecue dus, maar het kan ook in de oven of de pan.

2 uur 18 minuten

Moeilijkheid

Makkelijk

Invriesbaar

Nee

Ingrediënten

voor personen

  • 1 bloemkool
  • plantaardige olie bij voorkeur rijstolie, of een geraffineerde olie zoals geraffineerde maïs-, zonnebloem- of arachide-/pinda-olie
Marinade
  • 1 teentje look
  • 0,5 kl verse gember
  • 1 el kikkererwtenmeel
  • 1 el tandoorikruiden
  • 0,5 el kipkruiden
  • 80 ml plantaardige room kokosroom
  • 12 ml limoensap
  • peper
  • zout
Afwerking
  • olijfolie
  • 1 handvol verse koriander

Benodigheden

  • Barbecue of oven

Bereiding

voor personen

  • Snijd twee ‘steaks’ van 2,5 cm dikte af in het midden van de bloemkool. Van de rest van de bloemkool kun je soep of een slaatje maken.
    1 bloemkool
  • Rasp de look en gember.
    1 teentje look, 0,5 kl verse gember
  • Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom.
    1 teentje look, 0,5 kl verse gember, 1 el kikkererwtenmeel, 1 el tandoorikruiden, 0,5 el kipkruiden, 80 ml plantaardige room, 12 ml limoensap, peper, zout
  • Bedek de steaks aan beide kanten met de marinade en laat minstens 2 uur trekken.
  • Doe wat olie op de grill en leg de steaks erop. Een grillplaat is handig.
    plantaardige olie
  • Bak dit 10 minuten op de ene kant, 8 minuten op de andere.
    Maak je dit in de oven; bak dit dan 25 minuten op 220°C.
  • Werk af met enkele blaadjes koriander en sprenkel er wat olijfolie over.
    1 handvol verse koriander, olijfolie

Naast oprichter van Sustainable Family is Ellen ook een gediplomeerd vegan chef en behaalde ze in 2020 haar certificaat Plant Based Nutrition aan de Cornell University. Ze is docent in cursussen over onder andere duurzame voeding, zuivel en zwangerschap.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties