Elisabeth

Tabouleh

Een simpele, maar toch super smaakvolle salade. Dan moet je deze tabouleh maken.
Het citroensap, peterselie en munt geven zó veel smaak. Je kan het als bijgerecht serveren, maar ook als 'the main dish'.
Wil je het gerecht wat meer body geven, voeg dan nog een blik kikkererwten toe.

40 minuten

Moeilijkheid

Makkelijk

Invriesbaar

Nee

Ingrediënten

  • 15 kerstomaten
  • 3 lente-uien
  • 60 g couscous of bulgur
  • 50 ml citroensap + zeste
  • 4 el olijfolie
  • 1 bussel peterselie fijngesneden
  • 0,5 bussel munt
  • zout
  • peper

Benodigheden

  • Kookpot

Bereiding

  • Kook de couscous of bulgur volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
    60 g couscous
  • Snijd de stengels van de lente-uien schuin fijn.
    3 lente-uien
  • Snij de kerstomaatjes in kleine partjes
    15 kerstomaten
  • Snijd de munt en peterselie fijn.
    1 bussel peterselie, 0,5 bussel munt
  • Doe de tomaten, couscous, citroensap en plantaardige olie in een kom en meng.
    50 ml citroensap + zeste, 4 el olijfolie
  • Voeg de rest erbij en kruid met peper en zout.
  • Laat minstens een half uurtje marineren in de ijskast.
Elisabeth

Elisabeth

Elisabeth is psychologe, mama van twee en eco-blogger. Sinds 2013 inspireert ze mensen met plantaardige receptjes en eco-tips. Daarnaast schreef ze het boek: Planteneters, een boek over duurzaam opvoeden, inclusief een hoop vegan recepten.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties